Παρέμβαση Βατσινά για το επικείμενο λουκέτο στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

“1,5 μήνας απλήρωτης εργασίας και ένα λειτούργημα ιερό το οποίο όμως το υπουργείο δείχνει να μην σέβεται!”

“4.000 ασθενείς μένουν χωρίς ιατρική φροντίδα από την ερχόμενη Παρασκευή 13.09.2024, αν το Υπουργείο δεν μεριμνήσει άμεσα για τις συμβάσεις των εργαζομένων” – σχολιάζει σε κοινοβουλευτική της παρέμβαση, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, αναφορικά με το επικείμενο λουκέτο στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ν.Ηρακλείου, όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι εδώ και 1,5 μήνα.

Η βουλευτής κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας ως αναφορά την ανακοίνωση των εργαζομένων στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου σχετικά με την επικείμενη αναστολή λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ν.Ηρακλείου τονίζοντας ότι “η Μονάδα, αν και επιτελεί ένα πολύ σημαντικό λειτούργημα, καθώς επισκέπτεται τα Κέντρα Υγείας του νομού και εξυπηρετεί πάνω από 4.000 ασθενείς στην ενδοχώρα, λειτουργεί με συμβασιούχους εργαζόμενους, που ανά λίγο διάστημα έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και η Μονάδα με το λουκέτο”.

Σε αυτή την κατάσταση έχει περιέλθει και σήμερα η Μονάδα, που στις 13 Σεπτεμβρίου θα παύσει να λειτουργεί οριστικά, καθώς οι εργαζόμενοι εδώ και 1,5 μήνα παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους αλλά απλήρωτοι! Κι όλα αυτά ενώ το υπουργείο έχει ενημερωθεί από τον περασμένο Απρίλιο από τον επιστημονικά υπεύθυνο της μονάδας, κ. Βγόντζα για την επικείμενη (τότε) λήξη των συμβάσεων τους και την απουσία χρηματοδότησης για τη συνέχιση της λειτουργίας.

Όπως αναφέρει η κ.Βατσινά στην παρέμβασή της προς τον Υπουργό, αν δεν υπάρξει έγγραφη δέσμευση που θα εξασφαλίζει την ανανέωση των συμβάσεων, η Μονάδα θα βάλει λουκέτο και οι ωφελούμενοι θα μείνουν έκθετοι. Η ίδια ζητά άμεση παρέμβαση προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανανέωση των συμβάσεων και παράλληλα την προκήρυξη μονίμων θέσεων, ώστε το καθεστώς ανασφάλειας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς να εκλείψει.

“1,5 μήνας απλήρωτης εργασίας και ένα λειτούργημα ιερό το οποίο όμως το υπουργείο δείχνει να μην σέβεται!

Αυτά είναι τα δεδομένα για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ν.Ηρακλείου, που μπορεί να προσφέρει σημαντικό έργο και να επισκέπτεται 7 κέντρα υγείας του νομού εξυπηρετώντας πάνω από 4.000 ασθενείς της ενδοχώρας, αλλά ουδείς μερίμνησε για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων της, παρά τις προειδοποιήσεις ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο και την ΔΥΠΕ Κρήτης. Γιατί θεωρείται αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι θα βάζουν “πλάτη” ενώ η Πολιτεία αποδεικνύεται ασυνεπής στις υποχρεώσεις της;” – αναφέρει η κ.Βατσινά σε δήλωσή της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί